Krajské kolo v házené dívek

Ve čtvrtek 17. ledna proběhlo v Zubří krajské kolo středních škol v házené dívek za účasti těchto škol:

  • OATB Zlín,
  • Gymnázium Rožnov pod Radhoštěm,
  • SOŠ a Gymnázium Staré Město,
  • OA a VOŠ Valašské Meziříčí.

Do soutěže jsme nešli s velkými ambicemi, protože za družstva gymnázií i OA ze Zlína hrají děvčata, která hrají házenou závodně, některá na extraligové úrovni. V prvním zápase podle rozlosování naše děvčata nastoupila proti Gymnáziu Staré Město, hned v úvodu se dostala do vedení, celou dobu držela krok a nakonec celý zápas vyhrála, což bylo nad naše očekávání a děvčata tento úspěch velmi „nakopnul“.

V dalším zápase s družstvem OATB Zlín sice děvčata prohrála, ale pouze o 4 branky, a byla pro Zlín těžkým soupeřem. No a nakonec nastoupila proti Gymnáziu Rožnov pod Radhoštěm, kde byl výsledek první poločas vyrovnaný, ale svou bojovností naše děvčata po sérii několika nádherných „trháků“ nedala děvčatům z „gymplu“ šanci.

Děvčata tak skončila v Krajské soutěži středních škol na druhém místě. Takový úspěch nikdo nečekal a asi všechny přítomné překvapil. Děkuji všem hráčkám za krásný sportovní zážitek. Děkuji nejen trénovaným házenkářkám – vynikající brankářce Míše Poláškové, Tereze Palátové, Lence Opálkové, Leoně Jurajdové, Elišce Benové, ale také děvčatům ze 3. A (Elišce, Vanesse, Denise, Adéle, Natálii), 4. B (Anetě, Vendule, Justýně), protože bez jejich pomoc, zejména v obraně, by to holky samy tak dobře nezvládly.

Holky, děkujeme.

Melánie Kratinová